Igor Simić (1988) je diplomirao filmsku režiju i filozofiju na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku.

Simićeva umetnička praksa se kreće između više medija, čije granice ispituje, proširuje i spaja – video umetnost, film, filozofski esej, pripovedanje, poezija. U svet filma i umetnosti je ušao najpre svojim kratkim filmovima koji su predstavljeni kako u okviru filmskih festivala, tako i u kontekstu značajnih manifestacija i izložbenih prostora savremene umetnosti. Njegova recentnija produkcija obuhvata i polja kompjuterskih igara, muzike, lecture performansa.

Treba istaći njegovu prvu trilogiju kratkih filmova -“Cost-Benefit-Love” iz 2014, “Mislilac u supermarketu” (2013, dobitnik prve nagrade na Art.Fair Cologne iste godine) i “Melanholični dron” (2015), koji je osvojio prvu nagradu na manifestaciji LOOP u Baserloni i koji se nalazi u kolekciji Muzeja savremene umetnosti Barseloni), kao i radove “Kičma 2.0” (2016-2020), “X <3” (2017) te“Sublime Search Engine” (2018).

Kao suosnivač i kreativni direktor Demagog studija, koji pravi nagrađivane video igre, animacije i muziku, Igor Simić uključuje ove nove medije i u svoju umetničku praksu. Tako kreira dve satirične video igre – “Crisis Expert” (2012) i “Children’s Play”. Igor Simić je osmislio i cross-media projekat “Golf Club: Wasteland”, video igricu, koja je istovremeno i konceptualni muzički album sa pričama i originalnom muzikom.

Simićevi radovi su prikazani na mnogobrojnim međunarodnim filmskim festivalima, kao što su Edinburški MFF, Encounters, interfilm Berlin, Kurzfilmfestival u Kelnu, Solunski MFF, Nezavisni festival kratkog filma u Beču, MFF u Moskvi i drugi. Izlagao je i na velikom broju značajnih manifestacija poput B3 Bijenala pokretnih slika, Frankfurt, Oktobarskog salona u Beogradu, Bijenala u Pančevu, Ars Electronica, Manifesta 14. Zastupnik Igora Simića je galerija Anita Beckers u Frankfurtu.